Jumbo blueberries muffins


Une fois de plus mon fils m’a fait la surprise de me porter des moules à muffins, des Wilton bien sûr .
Après les moules sur pieds pour halloween , cette fois ci voilà les jumbo size
Il avait envie de vrais gros muffins comme il en mange aux USA.
J’ai un carnet de recettes américaines ou j’ai (re)trouvé celle aux blueberries (myrtilles ou encore bleuets pour nos copines canadiennes)

Je vous la copie en anglais, ça vous fera faire un peu de remue méninges !!

For 6 jumbos and 5 smalls (regular size), you need

1/2 cup butter (110 gr)
1 cup sugar (225gr)
2 eggs
2 cup white flour (280 gr)
1 1/2 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1/2 teaspoon baking soda
1/2 cup milk (120 ml)
1 tsp lemon juice ( I used 2 drops of lemon essential oil)
1cup blueberries (150 gr)

Cream butter and sugar well, until white.
Beat in eggs one at a time to creamed mixture
Sift flour, baking powder, baking soda and salt together.
Add lemon juice (or essential oils) to milk
Add milk mixture and flour mixture alternately to your sugar, butter and eggs mixture until smooth
Add blueberries or other fruits and mix
Pour into jumbo (or regular) muffins pans
Bake in heated oven 220° C. for 20 or 25 minutes.



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